Zomer in Oktober!

Een van de leukste taken van een bloemist zijn, zijn de vele soorten seizoensbloemen. Hierdoor word is het vak zo gevarieerd en leuk! Veel mensen zijn echter niet op de hoogte van de soorten seizoensbloemen. Neem als voorbeeld de tulp, dat is een bolbloem die als een van de eerste bloemen bloeit na de winter. De tulp is daarom verkrijgbaar in het voorjaar. Een favoriet van vele is de pioenroos, dit is een prachtige bloem verkrijgbaar in mei en juni. Een geheugensteuntje hiervoor is dat ze groeien rond de aspergetijd.

In Nederland hebben we zelf verschillende soorten bloemen die prima groeien en daarom is het voor de  voor de hand liggend dat er word gekozen uit  de volgende bloemsoorten:

 • Zonnebloem
 • Delphinium
 • Leeuwenbek
 • Hortensia
 • Dahlia

Omdat bloemen bij de bloemist van kwekers afkomen zijn ook veel bloemen het hele jaar verkrijgbaar. Deze bloemen importeren we bijvoorbeeld uit bv Kenia, Israël,  Ecuador.

 • Chrysanten
 • Rozen
 • Gerbera
 • Lelie
 • Alstroemeria

Benieuwd naar al deze prachtige bloemen en wil je je huis, kantoor of bedrijfsruimte opfleuren? Heet de zomer welkom met een mooi boeket van Oktober in Huis! Verkrijgbaar online in de webshop of in onze winkel.

Je hebt ze in alle soorten en maten! Moeders.. maar wat voor moeder heb jij?

Zondag 12 mei is het Moederdag! Moederdag is het moment om jouw moeder of schoonmoeder heerlijk te verwennen en te bedanken voor hun moederschap. Naast een lekker ontbijt op bed of een lekkere doos bonbons is Moederdag natuurlijk niet compleet zonder een mooi bos bloemen.

Bij Oktober in huis hebben we bloemen en boeketten voor elke moeder. Voor de uitbundige mama, de allerbeste mama, bijzondere mama, de hippe mama, gewoon voor mama of een leuk boeket om jouw mama te bedanken. Het maakt niet uit welk boeket of bloemstuk je kiest, wij zorgen ervoor dat de bloemen of boeketten prachtig worden en jouw mama zeker blij zal zijn. Maar welke soort mama heb jij?

1.Uitbundige mama

Jouw moeder houdt van lol maken en opvallen. Ze is lekker gek en vindt het niet erg dat aan iedereen te laten zien. Je maakt je moeder dan ook niet blij met de basics. Een cadeautje voor je moeder moet veel kleur bevatten. Een mooi losgebonden boeket in zachtrose/witte tinten met oa gerbera’s rozen en fijne bijmaterialen.

https://www.oktoberinhuis.nl/product/boeket-uitbundige-mama/

2.Kleurrijke mama

Zag je jouw moeder altijd meteen tussen alle andere ouders staan op het schoolplein? En dan was het niet omdat je haar meteen herkende, maar omdat er waarschijnlijk niemand anders plotseling blauw haar had en gele jurk aan. Dan past deze bos bloemen in stijl en kleur  met o.a. clematis alstroemeria, gerbera. goed bij jouw vrolijke mama!

https://www.oktoberinhuis.nl/product/boeket-kleurige-moeder/

3.Eenvoudige mama

De eenvoudige mama plaatst nooit iets op social media en vindt het eigenlijk allemaal wel best hoe ze haar leven leidt. Ze heeft geen behoefte aan pottenkijkers en leeft haar leven in alle rust. Dat begrijpen en daar passen een paar losse rozen in het juiste aantal er perfect bij.

https://www.oktoberinhuis.nl/product/losse-rode-rozen-lang-per-stuk/

4.Hippe mama

Deze moeder heeft de touwtjes goed in handen, maar laat tegelijkertijd ‘de boel de boel’. Het motto van deze mama: relax, het komt wel goed! Deze moeder heeft een heerlijke vibe, houdt een klein beetje van chaos, maar absoluut niet van stress. Daarom een luchtig gebonden boeket met kleurige seizoensbloemen.

https://www.oktoberinhuis.nl/product/boeket-hippe-mama/

5.Klassiek mama

Jouw moeder is klassiek en chique. Een moeder die houdt van kwaliteit en houdt van mooie merken. Haar sieraden zijn stijlvol en subtiel tegelijk. Ze investeert graag in tijdloze style items en kiest ook voor kwaliteit bloemen! Daarom een op groep gebonden boeket in zachtrose/witte tinten met oa gerbera’s rozen en mooie bladmaterialen.

https://www.oktoberinhuis.nl/product/boeket-klassieke-moederdag/

6.Mama Loves Pink

Dit zijn ….. toekomstige mama’s! die natuurlijk in verwachting zijn van een kleine ‘’baby girl.’’ Is de baby kamer al geverfd? Staan alle spulletjes al klaar?  Daar past in ieder geval dit mooie roze boeket in felroze met o.a rozen en gerbera’s er prima bij.

https://www.oktoberinhuis.nl/product/boeket-pink-moederdag/

7.Aller beste mama

Deze moeder werkt, weet elke avond een gezonde maaltijd voor te schotelen, maakt in de vroege ochtend nog smoothies voor de dag die gaat komen en heeft een huis dat altijd netjes is. Een mooi boeket in zachtrose/witte tinten met oa rozen, campanula en clematis verdiend ze zeker.

https://www.oktoberinhuis.nl/product/boeket-de-allerbeste-mama/

8.Bijzondere mama

Ze is inspirerend, volgt de nieuwste trends op de voet, heeft een leuke man en een sociaal leven. Stiekem kijk je best wel tegen haar op, maar je vraagt je ook af wat haar geheim is. Verwen haar met een mooi losgebonden boeket in zachtrose/witte tinten met oa gerbera’s rozen en fijne bijmaterialen.

https://www.oktoberinhuis.nl/product/boeket-bijzondere-mama/

9.De liefste mama

Stiekem vinden we al onze mama’s toch de liefste mama’s nietwaar? Een mooi boeket in zachtrose/witte tinten met oa matrecaria, leeuwenbekken en rozen, voor al die lieve mama’s!

https://www.oktoberinhuis.nl/product/boeket-liefste-moeder/

 

Twijfel je nou toch aan wat voor type mama jou moeder nou is? Bekijk dan ons ruime assortiment aan bloemen en boeketten en laat ze maar heerlijk genieten!

https://www.oktoberinhuis.nl/oktober-in-huis-uw-online-bloemist/?product_cat=boeketten-moederdag

Verse bloemen die lang mooi blijven

1. Kies de juiste bos bloemen.

Een bos met bloeiende bloemen ziet er natuurlijk het mooist uit, maar zal ook het snelst weer uitgebloeid zijn. Daardoor zou je denken dat je voor het andere uiterste moet gaan en een bos met alleen maar dichte knoppen moet kopen, maar daarbij heb je weer de kans dat deze niet geheel uit zal komen. Kies daarom een bos waarbij de knoppen al iets open zijn. Bij Oktober geven we graag onze kennis mee om zo lang mogelijk te genieten van de verse bos snijbloemen die je in huis haalt.

2. Snijd de bloemen schuin af.

Liever te kort afsnijden dan te lang. Maar vooral schuin, zodat ze door een groter oppervlak zoveel mogelijk water op kunnen nemen. Let er ook op dat je een scherp mesje gebruikt ,want met een bot mes of schaar kan de steel juist weer indeuken.

3. Voeg in het water ook wat voeding toe.

Dit om de bloemen langer levend te houden, Ga vooral niet het water mengen met allerlei verschillende stoffen. Er zijn veel mensen die gaan experimenteren met een beetje bleek of door een paracetamol in het water te doen. Wij raden dit echter af, omdat dit vaak niet ten goede komt van de bloemen.  Een zakje snijbloemenvoedsel zorgt ervoor dat je bloemen zo lang als ze kunnen er gezond bij staan.

4. Zorg ervoor dat er geen bladeren in het water hangen.

Verwijder de bladeren van de stelen, het liefst tot aan de bovenkant van de vaas. Bacteriën vermeerderen zich makkelijk op bladeren, waardoor stelen gaan rotten en bloemen korter leven. Daarnaast staat het ook een stuk stijlvoller en ‘luchtiger’ wanneer de vaas niet helemaal dichtbegroeid is. Ook belangrijk!

5. Zet de bloemen niet op een warme plek

Al verzorg je je boeket nog zo goed, op een verkeerde plek zullen ze hoe dan ook verwelken. Door tocht vindt verdamping plaats waardoor bloemen gaan hangen en ook warmte kan fataal zijn voor een boeket. Hoewel bloemen en planten in uw tuin best wat zon kunnen hebben, zijn snijbloemen niet meer in staat te herstellen: ze krijgen namelijk geen voeding meer, vanwege het ontbreken van wortels. Ook moet je de bloemen niet te veel in contact brengen met sigarettenrook en rijp fruit.

6. Ververs regelmatig het water

Vers en het liefst lauwwarm water gebruiken in een schone vaas is dus de basis! Bloemen houden van water, maar vooral van schoon water. Ververs daarom het water regelmatig!

 

Bij bloemist Oktober in huis kunt u de hele maand Mei uw boeket gratis laten bezorgen in Eindhoven! Wil je meer informatie of heb je vragen over jouw bestelling? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op! De bloemen kun je desgewenst voorzien van een aangehecht bloemenkaartje met een persoonlijke tekst.

 

Bloemen en boeketten voor diverse gelegenheden

Zoek jij een prachtig boeket of een mooie bloem voor een bepaalde gelegenheid?

Bij bloemist Oktober in huis vind je het! Wij beschikken over bloemen en boeketten voor uiteenlopende gelegenheden en momenten, zoals geboortes, verjaardagen, huwelijken, liefde en rouw. Ook beschikken wij over boeketten waarmee jij iemand kunt bedanken óf een hart onder de riem steken, bijvoorbeeld tijdens ziekte of herstel. Wat de aanleiding ook is: je koopt altijd een gepaste bos bloemen in onze bloemenwinkel in het centrum van Eindhoven óf in onze webshop.


Neem contact met ons op

Wil je meer informatie of heb je vragen over jouw bestelling? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op! De bloemen kun je desgewenst voorzien van een aangehecht bloemenkaartje met een persoonlijke tekst.

Bloemen en boeketten voor uitvaarten

Is er iemand in jouw omgeving overleden en wil jij een blijk van medeleven tonen? Kies voor een prachtig rouwboeket. Hiermee laat je zien dat je aan de geliefden en familieleden van de overledene denkt en jij hen steunt. Bij bloemist Oktober in huis vind je een verscheidenheid aan rouwbloemen en rouwboeketten voor uitvaarten. Deze boeketten lopen uiteen van grote bloemstukken met een sierlijk lint tot kleine en ingetogen boeketten. De getoonde bloemstukken en rouwboeketten kun je uiteraard op maat laten maken en aanpassen met de bloemen én kleuren van jouw keuze.


Neem contact met ons op

Wil je meer informatie of heb je vragen over jouw bestelling? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op! Het bloemstuk kunnen wij desgewenst voorzien van een sierlint of een aangehecht bloemenkaartje met een persoonlijke tekst.

X

Voor 11:00 uur besteld, dezelfde dag nog bezorgd door heel Nederland!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting
  Meld je aan